Začínáme si pomalu zvykat na nový letopočet 2019. A ano – i v devatenáctém roce druhého tisíciletí plánuje Česká rada dětí a mládeže vydávat svůj tištěný zpravodaj Archa, který vychází již od roku 1999.

    Jaký má být jubilejní ročník Archy? Především o jedno číslo bohatší: letos by jich mělo vyjít celkem sedm, a to s níže uvedenými tématy (ke každému je v závorce uvedeno jednak datum uzávěrky, a jednak termín předpokládané distribuce).


    č. 1 – Přijď mezi nás (18. 1. – 22. 2.)
    č. 2 – Zdravým životním stylem (22. 2. – 29. 3.)
    č. 3 – Tohle se nám fakt povedlo (29. 3. – 6. 5.)
    č. 4 – Učíme se venku (3. 5. – 7. 6.)
    č. 5 – Prááááázdniny (6. 9. – 11. 10.)
    č. 6 – Děláme i něco „navíc“ (11. 10. – 15. 11.)
    č. 7 – Na výpravě za demokracií (8. 11. – 13. 12.)


    Hlavní téma první letošní Archy zní „Přijď mezi nás“. Máte jí k němu co nabídnout?
    Rady, recepty, postřehy a zkušenosti týkající se toho, jak a čím oslovují dětské a mládežnické organizace (a jejich oddíly, družiny, skupiny, kluby, kmeny…) neorganizovanou mládež, a tudíž i své případné nové členy a členky. To vše – a možná ještě víc – se skrývá za tak trochu „pozvánkovým“ tématem Přijď mezi nás. Je docela dost dobře možné, že právě příspěvek od Vaší organizace či některé z jejích organizačních složek může být vítaným dílem do obsahové skládačky, kterou každé z čísel Archy vlastně je… Máte-li tedy tištěnému zpravodaji ČRDM Archa co nabídnout, zašlete prosím svůj příspěvek na e-mailovou adresu redakce: archa@crdm.cz, a to do uzávěrky 18. ledna.

    Píšete „do šuplíku“? Literární kajuta Archy je tu pro Vás
    Málokterý časopis v poslední době otiskuje tvorbu čtenářů. My to v tomto ročníku Archy chceme zkusit. Píšete rádi? A píšete do šuplíku? Krátké povídky, verše…? Dáme Vám kousek místa – pošlete nám do redakce ukázku… Adresa je stejná jako v případě „tradičních“ příspěvků – tedy: archa@crdm.cz (do předmětu zprávy můžete napsat třeba „Literární kajuta“).

    Autoři