XXI. Zasedání NPDM se uskuteční v Praze ve dnech 16. – 19. 11. 2018. Letošní zasedání nese název „Můj START“.

    Každého mladého člověka čeká při vstupu do dospělosti spoustu nových povinností, letošní workshopy budou zaměřeny právě na tyto nové starty a povinnosti, ať už pracovní či osobní.

    Národní parlament dětí a mládeže Program zasedání bude rozdělen do osmi tematických okruhů, které účastníkům formou workshopů přiblíží ty největší otázky a problémy: já student, volný čas mladých, mladá kariéra, mladí v bezpečném světě, mladá rodina, mladý řidič, já podnikatel, mladý občan . Na jednotlivá témata dle vlastního výběru se budou moci delegáti zapsat v průběhu zasedání.
    Jedním ze zajímavých témat je Mladé podnikání. Účastníci workshopu se mohou dozvědět, jak rozjet vlastní byznys, jaké to má rizika nebo co vše je potřeba vědět před tím, než vůbec začnou podnikat.
    Další oblastí, které se XXI. zasedání bude věnovat za pomocí různých aktivit, je Mladí a volný čas. Každý má samozřejmě volný čas rád, ale většinou je ho nedostatek. Proto je důležité se ho naučit využívat efektivně.
    Také doprava je jedno z témat, které se zdá, že se mladých netýká, avšak opak je pravdou. Jen, co se mladí náctiletí začnou dotýkat hranice dospělého věku, vypukne velká diskuze na téma „řidičák“. Bezesporu to k tomuto období života patří, proto jsou připraveny pro účastníky aktivity zaměřující se na oblast Mladý řidič.

    XXI. zasedání NPDM se chystá do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Poslední den, v pondělí, proběhne XXI. Zasedání NPDM ve slavnostním prostředí – tentokrát v prostorách jednacího sálu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
    Bude to závěrečná diskuze mezi účastníky o obsahu Usnesení NPDM pro rok 2018. Zároveň během pondělního zasedání se bude volit Předsednictvo, Rada a Vedení NPDM.

    Záštitu nad XXI. Zasedáním NPDM převzali premiér Andrej Babiš, předseda Senátu PČR Milan Štěch, předseda Poslanecké sněmovny PČR Radek Vondráček a ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

    Více zde:
    https://www.npdm.eu/xxi-zasedani/

    Autor