Registrace pro projekty, které mohou získat Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany, je spuštěna do 29. ledna 2018. Vítězové mohou obdržet až 7 500 EUR a podívají se do sídla Evropského parlamentu.

    Cenu každoročně udílí Evropský parlament spolu s Nadací pro Mezinárodní cenu Karla Velikého mladým lidem ve věku od 16 do 30 let, kteří se zapojili do projektů napomáhajících většímu porozumění mezi lidmi z různých evropských zemí.

    Podrobnosti o soutěži najdete v odkazu:
    http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize

    Cena Karla Velikého pro mladé Evropany 2017

    Zástupci 28 projektů, které zvítězily v národních kolech, byli pozváni na slavnostní předávání cen, které proběhlo dne 23. května v Cáchách. Tam jim byl předán diplom a medaile. Celkový vítěz získal 7 500 EUR, projekt, který skončil na druhém místě, 5 000 EUR a projekt, který se umístil na místě třetím, 2 500 EUR.

    Vítězové za rok 2017

    Erasmus Evening (Polsko) Erasmus Evening je online rozhlasový pořad pro studenty, kteří uvažují o studijním pobytu v zahraničí v rámci programu Erasmus. Byl vysílán na vlnách studentského rádia Radio Meteor UAM na Univerzitě Adama Mickiewicze v Poznani. Hosty pořadu byli polští studenti studující v zahraničí i cizinci na studijním pobytu v Polsku. Rozhovory se dotýkaly nejrůznějších témat, jako např. jak podat přihlášku, jak si zvolit předměty, jak najít ubytování v cizí zemi, rozdílů mezi univerzitami a tím, jaké nabízejí příležitosti, vzdělávacího systému i každodenního života studentů.

    Re-discover Europe (Dánsko) byla akce konaná v severodánském Aalborgu, jejíž součástí byl průvod vlajek EU, rozhovory o budoucnosti Evropy, multikulturní vesnička představující rozmanitou kulturní skladbu města a pouliční slavnost. Are We Europe (Nizozemsko)

    Are We Europe je internetová multimediální platforma, na níž mohou mladí lidé uveřejňovat své příběhy o tom, co pro ně znamená být Evropanem. Tvůrci platformy věří, že vzhledem k současnému negativnímu zobrazování Evropy je důležité nabídnout mladým Evropanům způsob, jak na ni pohlížet z nové perspektivy.

    http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize

    Autor