Prestižní zlaté ocenění vévody z Edinburghu v Praze převzala z rukou nejmladšího syna britské panovnice Alžběty II. prince Edwarda zhruba stovka studentů.
    „Doufám, že se toto ocenění stane vstupenkou do vaší budoucí kariéry a že na vaší cestě se vám podaří ovlivnit spoustu dalších lidí,“ řekl při předávání cen absolventům programu princ Edward. Přál by si, aby se i v ČR projektu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE) účastnilo čím dál více mladých lidí a pomohlo je to lépe vybavit do života.

    Projekt funguje od roku 1956 a aktuálně je možné se ho zúčastnit ve více než 140 státech. V Česku působí Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) od roku 1994. Po celém světě DofE dosud přilákal přibližně osm milionů mladých lidí.

    K centrům, která ho nabízejí v ČR, patří kromě mezinárodních středních škol a gymnázií mládežnické organizace či dětské domovy. Celkem jde o zhruba 170 zařízení, která pracují s dětmi a mládeží. Do programu se může bezplatně zapojit kdokoli ve věku od 14 do 24 let.

    Projekt má mladým lidem pomáhat k rozvoji osobnosti a získání zážitků, které pro ně mohou být užitečné v budoucím osobním i pracovním životě.

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/veda/2290501-princ-edward-vyznamenal-mlade-cechy-poskytl-exkluzivni-rozhovor-ceske-televizi

    http://www.dofe.cz

    Česká republika v uplynulých dnech hostila také setkání asi stovky absolventů programu z celého světa při akci nazvané International Gold Event (IGE). Desetičlenné týmy měly za úkol připravit vlastní projekt zaměřený na startupy či pomoc znevýhodněným a obhájit ho před mezinárodní porotou, v níž zasedl také princ Edward.

    Fotky z mezinárodního setkání International Gold Event najdete zde:
    http://www.dofe.cz/cz/fotogalerie/international-gold-event-2017-97/

    Prestižní zlaté ocenění vévody z Edinburghu v Praze převzala z rukou nejmladšího syna britské panovnice Alžběty II. prince Edwarda zhruba stovka studentů. Oceněním za dlouhodobý rozvoj v oblasti sportu, talentu, dobrovolnictví a za uskutečnění dobrodružné expedice podporuje britská královská rodina mladé lidi do 24 let. Do programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE) se jich v Česku zapojilo dosud asi 2500.
    Princ Edward poskytl České televizi exkluzivní rozhovor, vyzpovídal ho Daniel Stach.

    Více:
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/veda/2290501-princ-edward-vyznamenal-mlade-cechy-poskytl-exkluzivni-rozhovor-ceske-televizi

    Autor