Je to akce, kterou společně pořádá o.s. Rytmus a o.p.s. Člověk v tísni.

    Zveme vás k účasti na TÝDNU PRO INKLUZI, který se koná 4.-10. 11. 2013.
    Chceme podpořit zapojování žáků se znevýhodněním či postižením do škol hlavního vzdělávacího proudu a běžných volnočasových aktivit.

    Připojte se vlastní aktivitou, akcí, programem. Přihlaste se k myšlenkám a hodnotám inkluze. Vážení rodiče, učitelé a všichni, kdo se věnujete péči, výchově a vzdělávání dětí, zveme vás ke spolupráci v prvním listopadovém týdnu letošního roku.

    Více najdete na:
    http://tydenproinkluzi.cz/

    #inkluze #socialnizaclenovani #volný-čas

    #inkluze #socialnizaclenovani

    Sociální začleňování (inkluze) z pohledu organizací pracujících s dětmi a mládeží je začlenění sociálně nebo zdravotně hendikepovaných dětí a mládeže do volnočasových aktivit pořádaných spolky, oddíly, kluby… apod. Cílem přitom je, aby se stali aktivními a rovnoprávnými členy skupiny. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) toto sociální začleňování podporuje prostřednictvím rozvoje způsobilostí, dovedností a schopností vedoucích, dobrovolníků a dalších spolupracovníků pracovat s dětmi a mládeží se specifickými potřebami v rámci volnočasových aktivit. Vytváří informační prostor pro sdílení zkušeností a předávání informací o aktivitách podporujících inkluzi dětí a mládeže.

    Autor