V Moravském krasu sbíraly děti odpadky po nepořádných lidech...Přes dvě stovky dětí a vedoucích se v sobotu 28. března vyzbrojily igelitovými pytli, ochrannými rukavicemi a vyrazily do přírody sbírat odpadky, které tam zanechali neukáznění lidé.
    Pionýři ve spolupráci se Správou CHKO Moravský kras připravili akci na pomoc přírodě. Děti a vedoucí při ní sbírali odpadky, které v přírodě zanechali neukáznění návštěvníci. Množství odpadků bylo tak veliké, že se nevešlo na traktorovou vlečku, která „úlovky“ svážela.

    ...a odpadků byla plná vlečka!Podle pořadatele akce, Honzy Cimra, přinesl také letošní ročník zajímavé úlovky. Mezi nimi byly zánovní žehlicí prkno, jízdní kolo, nebo třeba kompletní interiér osobního auta. I takové věci totiž odložili do přírody lidé.

    Úklid CHKO Moravský kras pod názvem Vlečka tradičně pořádají jihomoravští Pionýři ve spolupráci se správou CHKO. Cílem akce jsou úklid přírody a názorná výchova dětí ke vztahu k přírodě.

    Sdružení pionýrských tábornických oddílů (SPTO) je dobrovolné zájmové seskupení pionýrských oddílů, které se zabývají tábornickou činností, turistikou, poznáváním a ochranou přírody. PionýrSdružení pionýrských tábornických oddílůKaždý pionýrský tábornický oddíl (PTO) je řádně zaregistrovaným oddílem organizace Pionýr se všemi z toho vyplývajícími právy a povinnostmi.

    Bližší informace naleznete na adresách:
    http://pto.pionyr.cz/
    www.pionyr.cz

    Autoři