Sdružení Boii se letos opět prezentovalo na veletrhu cestovního ruchu RegiontourStejně jako v loňském roce, i letos bylo občanské sdružení Boii o.s. jedním z vystavovatelů na veletrhu cestovního ruchu RegionTour.
    Již 18. ročník tohoto veletrhu se konal ve dnech 15. – 18. ledna 2009 v prostorách brněnského Výstaviště. Veletrh cestovních možností v regionech je zároveň největší prezentací cestovního ruchu ve střední Evropě a každoročně jej navštíví přes 30 000 návštěvníků.

    Občanské sdružení Boii vystavovalo v rámci expozice České rady dětí a mládeže, jejímž je členem.
    Na stánku Boii měli návštěvníci možnost vyzkoušet si keltská řemesla (ražba mincí), poslechnout si keltskou hudbu či zhlédnout projekce fotografií zachycující zajímavé momenty z proběhlých akcí. Dále se tam mohli seznámit s činností a aktivitami, které sdružení Boii realizuje. K dispozici byla návštěvníkům rovněž řada informačních materiálů. Děti měly možnost zúčastnit se drobných soutěží.

    Cílem veletrhu RegionTour je každoročně představit návštěvníkům jednotlivé regiony ČR včetně turistických možností, které nabízejí.

    Občanské sdružení BOIINaše sdružení má za sebou několik let aktivní činnosti v oblasti cestovního ruchu a turistiky – bylo založeno v roce 2002 za účelem oživení keltského odkazu ve východních Čechách. Od té doby se zasloužilo o vznik naučné Keltské stezky Železnými horami a interaktivní expozice Po stopách Keltů na zámku v Nasavrkách. Boii o.s. také úspěšně pořádalo již druhý ročník keltského festivalu Lughnasad a realizuje i vzdělávací programy pro školy.

    Více o občanském sdružení Boii o.s. naleznete také na www.boii.cz

    Autoři