Celostátní vzájemná výměna zkušeností - CVVZ 2008 - zástupci Občanského sdružení Altus (zleva: Vlastimil Tlapák, Matěj Zelinka, Filip Netolický) s pořadatelkami CVVZ v PřerověProdloužený víkend patřil v Přerově Celostátní Vzájemné Výměně Zkušeností (CVVZ). Na ní si daly dostaveníčko stovky mladých vedoucích dětských a mládežnických organizací. „Na setkání si mladí vyměňují zkušenosti, hrají společně hry, dozvídají se o novinkách v legislativě, ale i poznávají nové přátelé,“ přibližuje smysl CVVZ předseda Občanského sdružení Altus Martin Benák.

    Celostátní vzájemná výměna zkušeností - CVVZ 2008 - Matěj Zelinka učí mladé účastníky novému modernímu tanci jumpstyleSdružení se již dlouhodobě věnuje dětem a mládeži, a proto se letos rozhodlo opět zkusit kandidovat na pořadatelství této velkolepé akce. „Před čtyřmi roky nám vítězství uniklo o patnáct procent, a tak jsme si letos řekli, proč to nezkusit znovu,“ říká organizátor volební kampaně Matěj Zelinka z Altusu.

    Celostátní vzájemná výměna zkušeností - CVVZ 2008 - Jaroslav Biolek (vpravo) gratuluje ke zvolení Chrudimi jako pořadatele CVVZ v roce 2010Chrudimští se rozhodli letos zaujmout netypicky. Kromě své vize celé CVVZetky v roce 2010 připravili i taneční vystoupení jumpstyle. „Ještě před samotnou volbou jsme uspořádali workshop a své vrstevníky naučili základům tohoto moderního tance,“ přibližuje Filip Netolický a dodává: „Velmi nás potěšilo, že si s námi účastníci zatančili i při samotné volbě, což sklidilo velký úspěch.“

    logo AltusCelostátní vzájemná výměna zkušeností se v minulosti konala v Brně, Praze, Českých Budějovicích či Ostravě. V roce 2009 akce proběhne v Plzni a o rok později v Chrudimi. „Výsledek jsem přijal s velkým potěšením. Pro město bude pořádání takové akce velkou ctí a přínosem,“ uzavírá místostarosta města Chrudim Roman Málek, který byl volbě přítomen.

    Autor