Bambiriáda 2005

    Sněm dětí a mládeže, který se uskuteční jako součást Bambiriády se bude zabývat dvěma základními otázkami: Evropskou ústavní smlouvou a Anketou na téma „Nabídka volnočasových aktivit na Vaší škole“. Jednání Sněmu proběhne v pondělí 30. 05. 2005 v prostorách Senátu ČR. S aktuální problematikou Evropské ústavní smlouvy budou účastníci Sněmu seznámeni formou různorodých workshopů a diskusí. Výstupem bude závěrečná simulace referenda.

    Anketa bude probíhat písemnou formou nejen ve všech Bambiriádních městech, ale také na školách. O výsledcích Ankety bude jednat Sněm. Výstupem pak bude doporučení školám, které naznačí cesty k prohloubení pozitiv a potlačení negativ v nabídce volnočasových aktivit.

    Dalším programem, který bude probíhat přímo na pražské Bambiriádě na Vítkově, budou takzvané Kulaté stoly. Jedná se o tradiční besedy mladých lidí se známými osobnostmi. Pozváni jsou například Jana Hybášková – europoslankyně, Ivo Kaplán – člen Unie federalistů, Mohamed Abbas – nejvyšší představitel České muslimské obce, Jana Drdácká – lektorka tanečního stylu flamenco.

    Bambiriádní program bude letos poprvé nabízet i atraktivní aktivity pro středoškolskou mládež. Venkovní akce se ponesou v duchu hesla „Najdi si svůj talent“. Půjde o přehlídku netradičních dovedností mladých lidí, ať již se jedná o žonglování, break-dance, skateboarding, etnické bubnování, břišní tance, nebo body painting… vždy bude na co se dívat a hlavně, co si vyzkoušet!

    Další informace o Sněmu dětí a mládeže najdete na www.participace.cz, bambiriádní informace jsou na www.bambiriada.cz.

    Autor