ŽižkovVlastivědná večerní hra Prahou je akce s více než třicetiletou tradicí. Hra je určena pro dětské oddíly, školní třídy i rodiče s dětmi. Tradičně se koná vždy předposlední školní den před vánočními prázdninami. Hru pořádá 78. PS Skalka, Pionýrské centrum P-10 a 147. PS Galaxie. plán trasy
    Letošním tématem je Žižkov. Projdeme si největší zajímavosti této pražské čtvrti, kterými nás provedou dobové postavy. Děti při hře objeví mnoho pozoruhodností, které až doposud jen míjeli třeba při každodenní cestě do školy, dozvědí se více o místě, kde žijí.
    Skupina (třída, oddíl či rodina) vyrazí podle plánku určenou trasou a na jednotlivých stanovištích, kde jsou postavy v tématických kostýmech, děti odpovídají na otázky či plní různé úkoly vztahující se k místu či události, a za splnění či správnou odpověď jsou pak odměňováni. Hra je uzpůsobena pro menší i větší děti základní školy, ale klidně si ji mohou projít i starší děti.

    Hra proběhne v úterý, 21. prosince. Start je mezi 17:00 a 18:00 na náměstí Winstona Churchilla. Hra potrvá cca hodinu a půl a ukončena bude ve Štítného ulici. Případné informace p. Josef Hordina na tel.: 603 735 514 nebo e-mail pepa@skalka.cz.

    Autor