Ve dnech 24. až 30.srpna pořádá Folklorní sdružení České republiky spolu s Krajským úřadem Zlín, Obecním úřadem Liptál a Folklorním sdružením Lipta Liptál již 35. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Liptálské slavnosti 2004.

    Nad letošním ročníkem festivalu převzali záštitu předseda vlády České republiky Stanislav Gross a hejtman Zlínského kraje František Slavík.

    Kulturní programy se uskuteční ve středu 25.8.a ve čtvrtek 26.8. ve městech a obcích regionu a od pátku 27.8 do neděle 30.8. v krásném prostředí přírodního kulturního amfiteátru v Liptále, ve kterém je na pořadu v pátek v 19.00 hod. jako první Družební večer. V sobotu 30.8. jistě zaujme v 10.00 hod.návštěvníky otevření výstavy Obrazy na skle a dnes již tradičních řezbářských dnů v Obecním úřadu v Liptále, kde o hodinu a půl později přijme vedoucí souborů a hosty festivalu starosta obce. Ve 14.00 hod. bude patřit pódium kulturního areálu dětským souborům, které vystoupí v Hlavním dětském programu. V 15.30 hod a v 19.00 hod. se divákům představí v programu Hrajeme, tančíme, zpíváme zahraniční účastníci festivalu. V 16.30 hod. zazpívají a zatancují senioři. V 18.30 hod. vzlétne horkovzdušný balón, ve 21.00 hod uvidí diváci pořad Z daleka i z blízka, věnovaný jak domácím, tak i zahraničním souborům a večerní program zakončí Slavnostní ohňostroj s lidovou zábavou s country skupinou Kanonýři z Kunovic.

    Následující den, neděli 29.8., v 8.30 hod. zahajuje mše v Římskokatolickém kostele a od 10.00 hod bohoslužby v kostele Českobratrské církve evangelické v Liptále za účasti zahraničních souborů. Hlavní programové odpoledne uvede ve 13.00 hod. Koncert dechové hudby a ve 14.00 hod. Slavnostní průvod krojovaných obcí. V Galaprogramu S kyticí přicházíme k vám od 15.00 hod. vystoupí všechny zúčastněné soubory. Závěrem nedělního dne bude od 18.00 hod. Lidová zábava.

    Mezi zahraniční účastníky festivalu budou patřit folklorní soubory z Polska, Slovenska, Litvy, Francie, Indonésie, Konga, Srbska, Argentiny, Rakouska, Mexika, a Ruska. Jejich partnery z České republiky budou domácí soubory Malůšata, Malá Lipta, Základní Lipta, Senioři Lipta, Malá Jasénka, Handrláček, Týnečáci, Dunajec Karlovjanky, Dyleň, Senioři Klobučan, Handrlák, Luboš Oravec, Vizovjánek a Hořeňák.

    Hlavními mediálními partnery festivalu jsou Český rozhlas, Mediatel Zlaté stránky, Radio Proglas a Dětská tisková agentura.. Významným partnerem je také Mezinárodní Visegrádský fond, Most naděje nadační fond, Ochranný svaz autorský Praha, CAC Leasing, a.s. Praha, TG Tisk s.r.o., a Sdružení Tradice ČR.

    Autor